Μετατάξεις

Ανακοίνωση – Πρόσκληση Εκδήλωσης για μετάταξη υπαλλήλων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Ανακοινώσεις Διεύθυνση Διοίκησης Ενημέρωση Πολιτών

Ανακοίνωση – Πρόσκληση Εκδήλωσης για μετάταξη υπαλλήλων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Ν.Π.Δ.Δ.) εποπτευόμενο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κατόπιν απόφασης της Συγκλήτου κατά τη συνεδρίασή της στις 18.9.2014 (αριθ. απόφασης 2/1/18.9.2014)προτίθεται να καλύψει υπηρεσιακές ανάγκες με μετάταξη υπαλλήλων, από Υπουργεία, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές Ν.Π.Δ.Δ. ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες και Δ.Ε.Κ.Ο., μη εισηγμένων στο Χρηματιστήριο, την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου των οποίων κατέχει το Δημόσιο (επισημαίνεται ότι οι Δημοτικές και Κοινοτικές Επιχειρήσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1892/1990 δεν ανήκουν στο δημόσιο τομέα και συνεπώς, δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 6 του Ν.3613/2007 (ΦΕΚ 263/Α).

Οι θέσεις που προτίθεται να καλύψει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με μετάταξη  υπαλλήλων και με έδρα την Κομοτηνή είναι οι ακόλουθες:

Α/Α     ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ     ΚΛΑΔΟΣ-ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ     ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
1              ΔΕ                     ΟΔΗΓΩΝ                            3

Η Μετάταξη θα γίνει σε κενή οργανική θέση ή με ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 71 και 74 του Ν. 3528/2007 (ΦΕΚ26/Α) σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 10 και 19 του Ν. 3801/2009 (ΦΕΚ163Α) και του άρθρου 68, παρ.1 του 4002/2011 ΦΕΚ180/Α) όπως ισχύουν και της παρ. 5 του άρθρου 35 του Ν. 4024/2011, κατόπιν συνεκτίμησης των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων των υποψηφίων, της προϋπηρεσίας της εμπειρίας και εν γένει της προσωπικότητάς τους.

Τα ανωτέρω προσόντα δύναται να διαπιστωθούν κατά την κρίση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Η προκαλούμενη δαπάνη θα καλυφθεί με μεταφορά των σχετικών πιστώσεων στον προϋπολογισμό της Ανεξάρτητης Αρχής, εφόσον οι μετατασσόμενοι υπάλληλοι μισθοδοτούνται ήδη άμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό ή προέρχονται από φορείς της γενικής κυβέρνησης που επιχορηγούνται για δαπάνες μισθοδοσίας από τον τακτικό προϋπολογισμό.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας λήψης απόφασης από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και πριν την έκδοση της σχετικής απόφασης μετάταξης, θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Προσλήψεων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αίτημα για την έγκριση της πλήρωσης των ζητούμενων θέσεων με μετάταξη από την Επιτροπή της ΠΥΣ33/2006, σύμφωνα με το άρθρο 68 του Ν. 4002/2011 (ΦΕΚ180 Α΄/22.8.2011)

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

Α) όλοι οι μόνιμοι υπάλληλοι Υπουργείων άλλων δημοσίων υπηρεσιών ή Ν.Π.Δ.Δ., οποίοι έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον πενταετή υπηρεσία από το διορισμό τους ή από προηγούμενη μετάταξη.

Επισημαίνεται ότι στο πεδίο εφαρμογής της παραπάνω διάταξης δεν εμπίπτουν οι υπάλληλοι των Δήμων, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) Υπουργείων, δημοσίων υπηρεσιών ή Ν.Π.Δ.Δ. και γενικώς υπάλληλοι που δεν υπάγονται στον Υπαλληλικό κώδικα (Ν.3528/2007 ΦΕΚ26Α)

Β) Οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) των ΔΕΚΟ, οι οποίες δεν είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο και στις οποίες το Δημόσιο κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού τους κεφαλαίου.

Γ) Οι υπάλληλοι των φορέων εντός Γενικής Κυβέρνησης, όπως καταγράφονται στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Η αίτηση υποψηφιότητας κοινοποιείται ταυτόχρονα και στη Διεύθυνση Διοικητικού στην οποία υπάγονται οι ενδιαφερόμενοι, ενώ προκειμένου για υπαλλήλους Ν.Π.Δ.Δ. και ΔΕΚΟ, η αίτηση κοινοποιείται και στο εποπτεύον Υπουργείο.

Η εν λόγω κοινοποίηση πρέπει να προκύπτει από την αίτηση του /της υπαλλήλου. Οι υποψήφιοι κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υποψηφιότητας θα πρέπει να κατέχουν τα τυπικά προσόντα του κλάδου στον οποίο επιθυμούν να μεταταχτούν, όπως αυτά ορίζονται στο Π.Δ. 50/2001 (ΦΕΚ39Α), όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τα Π.Δ.347/2003 (ΦΕΚ315/Α), 44/2005 (ΦΕΚ63Α) και 116/2006 (ΦΕΚ115/Α)

Κατόπιν των ανωτέρω, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία από 27.10.2014 μέχρι 27.11.2014 να υποβάλλουν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Διεύθυνση Διοικητικού (ταχ. Δ/νση: Πανεπιστημιούπολη, 69100 Κομοτηνή)

τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Αίτηση υποψηφιότητας σύμφωνα με το συνημμένο στην παρούσα ανακοίνωση υπόδειγμα

2. Βιογραφικό σημείωμα με υπεύθυνη δήλωση για την πιστότητα του περιεχομένου

3. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας

4. Επικυρωμένα φωτοαντίγραφα τίτλων σπουδών και μεταφρασμένα, όπου απαιτείται, πτυχίων και αποδεικτικό χειρισμού Η/Υ (Σημείωση : οι τίτλοι σπουδών της αλλοδαπής πρέπει να είναι αρμοδίως αναγνωρισμένοι)

5. Πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών, από το οποίο να προκύπτουν.

  • Η βαθμολογία των εκθέσεων αξιολόγησης των τελευταίων πέντε (5) ετών.
  • Το σύνολο των αναρρωτικών αδειών της τελευταίας πενταετίας
  • Ότι δεν τους έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή και δεν εκκρεμεί σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη, και
  • ότι δεν έχουν οποιοδήποτε κώλυμα μετάταξης από γενική ή ειδική διάταξη.


Ειδικότερα στην περίπτωση μετάταξης βάσει του άρθρου 6 του Ν. 3613/2007 (ΦΕΚ263/Α) :

Συνημμένα:

Η Ανακοίνωση – Πρόσκληση Εκδήλωσης για μετάταξη υπαλλήλων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με ΑΔΑ: Ω52Μ46ΨΖΥ1-ΜΓ4